A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Велика мета маленької громади

Дата: 17.10.2017 16:49
Кількість переглядів: 562

Колодяжненська громада розпочала стратегічне планування

Фото без опису

Фото без опису11 жовтня 2017 року відбулось перше засідання робочої групи з питань побудови стратегії Колодяжненської об’єднаної територіальної громади.

Ініціатором проведення даного засідання став сільський  голова Віталій Кашик, який переконаний, що стратегія необхідна для того, щоб гуртувати громаду. На його думку, це стане ефективним інструментом для розвитку громади, адже саме громада має вибрати приорітетні напрямки і працювати над ними.

У засіданні взяв участь експерт регіонального розвитку – Петро Павлович Гоцалюк, який надав безліч цінних порад, які необхідно врахувати при написанні стратегії. За його поглядами, стратегія розвитку громади – це добре продуманий довгостроковий план дій, який громада буде реалізовувати впродовж запланованого періоду. Вона повинна бути спрямована на формування сприятливого середовища для розвитку підприємницького сектору, залучення інвестицій, забезпечення соціальних потреб населення, підвищення рівня його життя.

До складу робочої групи увійшли посадові особи територіальної громади, депутати, представники підприємницького сектору, місцеві активісти.

Спільно з усією робочою групою на засіданні було розроблено анкетування, яке згодом буде проведено серед жителів громади для визначення громадської думки щодо основних пріоритетів їх розвитку.

За словами сільського голови стратегія розвитку повинна полягати не тільки в тому, щоб залатати дорогу чи поміняти вікна. Звичайно, це потрібно робити, але ці речі не просувають громаду вперед, вони не забезпечують ефективного розвитку.

Петро Гоцалюк додав, що у сучасному розумінні стратегія розвитку повинна:

  • містити ясні цілі, досягнення яких є вирішальним для загального результату місцевого розвитку;
  • підтримувати громадську ініціативу;
  • зосереджувати головні зусилля в потрібний час у потрібному місці;
  • передбачати таку гнучкість поведінки, щоб використовувати мінімум ресурсів для досягнення максимального результату;
  • визначати скоординоване керівництво;
  • окреслювати коректний порядок дій;
  • забезпечувати гарантовані ресурси.

Сподіваємося втілити подані критірії і в нашому стратегічному плані. У процесі побудови стратегії ми хочемо мислити нестандартно, щоб вийти за рамки місцевого сприйняття, щоб знайти ті ідеї, які можна було б впроваджувати не тільки в громаді, але й далеко за її межами. А досягти цього можна лише спільними зусиллями апарату ради, представників бізнесу ну і звичайно ж, жителів громади. Стратегічне планування буде дієвим та ефективним лише в тому випадку, якщо до процесу його розробки активно долучаться представники громади,

Підсумувавши засідання представники робочої групи дійшли висновку, що лише сформувавши громадьське бачення основних приорітетів розвитку на підвідомчій території та продумавши основні напрямки досягнення поставлених цілей ми зможемо досягти розвитку, забезпечити стабільність та добробут нашої громади вцілому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь