Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Відбувся благодійний захід з нагоди відзначення 6-ої річниці утворення громади

Дата: 17.05.2023 12:05
Кількість переглядів: 135

    Нині Колодяжненська громада відзначає свій шостий день народження. Після Перемоги, як свого часу було у мирні часи, вулиці центральної садиби заполонять жителі кожного зі старостинських округів, прибудуть гості, всі гуртом – весело і жваво – віншуватимуть, заводитимуть пісень, малеча бавитиметься, дорослі гомонітимуть… Але життя вже ніколи не буде таким безтурботним, бо війна лишає глибокі рани у душі кожного із нас.

     Важливо не просто пам’ятати про те, що кожнісінької хвилини іде страшне протистояння із російським агресором на фронті, а й із тилу вносити свою лепту в цю боротьбу. Усіх нас прикривають своїми сильними плечима, немов щитом, наші мужні захисники, а ми, своєю чергою, підтримуємо, як можемо їх тут, далеко від лінії фронту. Тож з нагоди Дня громади, на території Колодяжного відбувся благодійний захід на підтримку Збройних Сил України.       

     Талановиті, творчі, управні, небайдужі, активні… Це все про наших мешканців, які долучилися до організованого управлінням гуманітарної сфери сільської ради ярмарку. Тут і солодкі смаколики, і вироби народних умільців, картини тощо. Словом, багато речей до придбання і, що головне, з метою допомоги нашим захисникам.

      Переступивши поріг Центру культури, дозвілля та спорту, можна побачити теж чимало краси, адже у фойє діє організована центром позашкільної освіти виставка дитячих робіт на національно-патріотичну тему «З Батьківщиною в серці», до участі у якій долучилися учні кожного із закладів загальної середньої освіти сільської ради, а також малеча окремих дошкільних закладів та авторська виставка малюнків учениці 9 класу Скулинського ліцею Софії Коваль.

     Потому на гостей чекала концертна програма за участі місцевих юних талантів. Щемливі і патріотичні номери, пронизані болем і розумінням усього жаху і трагічності війни, розв’язаної росією… Хвилина мовчання і поіменне вшанування пам’яті полеглих земляків…

    Із вітальною промовою до присутніх звернувся сільський голова Віталій Кашик. Спочатку очільник громади передав вітання від начальника Ковельської військової адміністрації Ольги Черен та депутата обласної ради Віктора Козака. Та перед тим, як перейти до побажань, Віталій Леонтійович пригадав перші дні повномасштабного вторгнення і те, на скільки згуртованою в цей час була громада: як, подолавши паніку, злагоджено діяли місцеві мешканці, роблячи усе необхідне для оборони своєї малої батьківщини. Торік, до слова, громада мала б відзначити свій перший ювілей – 5-ту річницю від дня утворення, якби не війна… «Нині також ми робимо від нас залежне, але йдеться вже про фінансову підтримку Збройних Сил. Перед Пасхальними святами побував на Сході у наших хлопців і з перших вуст дізнався про їх потреби. І хоч назбирати необхідні суми стає все складніше, та з миру по нитці – гривня до гривні, і зможемо придбати такі необхідні для фронту квадрокоптери, прилади нічного бачення, автомобілі тощо, – мовив Віталій Кашик, а потому подякував місцевим жителям, які стали на жертовний шлях волонтерства: «Чи не кожен із вас робить свій вклад у перемогу: хтось матеріальним ресурсом, хтось цінною порадою, ще хтось – молитвою, і за це щиро дякую вам. Дякую і нашим підприємцям, які допомагають армії багатозначними сумами, і про це ми розкажемо після Перемоги».

     Окрему вдячність висловив сільський голова польським друзям – президентові позаурядової організації Товариства приятелів дітей Сілезького регіонального відділення м. Катовіце Яну Вєсьолеку та іншим благодійникам, які, за словами Віталія Кашика нам допомагали, допомагають і будуть допомагати.

     «Хвала і слава нашим Збройним Силам! Вічна пам'ять Героям. Їхні імена назавжди вписані в історію. Слава Україні! Слава її Героям! Найголовніше побажання, аби наступний свій день народження Колодяжненська громада відсвяткувала за інших обставин – мирних. Якнайшвидшої Перемоги нам!»

     Привітати жителів громади від себе особисто, а також зачитати вітальну листівку голови обласної ради Григорія Недопада завітав його перший заступник Юрій Поліщук.

     А ось згаданий польський благодійник Ян Вєсьолек, який встиг стати справжнім другом нашої громади, надіслав відеопривітання, тож запис продемонстрували присутнім із екрану. Під час виступу пан Вєсьолек озвучив приємну новину: 50 наших дітей матимуть змогу оздоровитися і відпочити на території Польщі під час літніх канікул.

     Фінальною частиною заходу став виступ широковідомого й мегаталановитого вокально-хореографічного колективу – державного академічного Волинського народного хору із концертною програмою «Вперед, соколи», який подарував неймовірний настрій присутнім та додав оптимізму і віри у те, що все буде добре на нашій землі. «Після таких заходів хочеться жити» - резюмував Віталій Кашик, дякуючи по завершенні концертної програми начальникові управління гуманітарної сфери Лілії Осіпчук, а також художньому керівникові хору Олександрові Стаднику і усім учасникам колективу.

     Також сільський голова, користуючись нагодою, привітав жінок-матерів із нещодавнім святом – Днем матері, низько вклоняючись своїй мамі Ользі Миколаївні, яка була присутня на заході.

    А тепер про результати благодійних заходів у рамках відзначення Дня громади: загальна зібрана сума – 51 309 грн (із них 19 657 грн отримали на ярмарку, 28 952 грн – концерті, а також 2700 грн під час спортивних заходів). Щиро дякуємо за участь і ваші пожертви.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь