Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Відбувся тематичний захід з нагоди Дня українського козацтва, Української  повстанської армії, Дня захисників та захисниць України

Дата: 29.09.2023 16:18
Кількість переглядів: 91

       Сьогодні, 29 вересня 2023 року, напередодні важливих державних і всенародних свят – Дня українського козацтва, Української повстанської армії, Дня захисників та захисниць України, які віднині відзначаються в Україні 1 жовтня, представники влади і громадськості зібралися на тематичний захід біля пам’ятника борцям за волю та незалежність України Скулині.

     Перш за все, присутні віддали шану усім Героям, які відважно – і тоді, і зараз - борються за незалежність та цілісність нашої держави, стримують агресора від подальшого просування територією і борються за кожен клаптик української землі. Спочатку було озвучено імена вояків УПА, які  загинули у боротьбі із загарбниками, віддаючи життя за наше вільне майбутнє, а також поіменно згадали полеглих у сучасній російсько-українській війні Героїв-земляків: їх світлу пам'ять вшанували хвилиною мовчання.

      Потому відбулося покладання квітів до пам’ятника за участі сільського голови Віталія Кашика, начальника управління гуманітарного розвитку райдержадміністрації Ірини Ревейчук.

    - Боротьба за Незалежність України тривала віками і продовжується сьогодні. Завдячуючи нашим мужнім воїнам, які захищають Україну від російського ворога, ми маємо змогу зібратись дружньою родиною, аби вшанувати пам'ять  загиблих вояків УПА, - мовив Віталій Кашик. – Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країні і знаємо Героїв в обличчя. Вони і усім ми – майбутнє України. Тож будьмо гідними своїх предків – козаків, повстанців, шануймо і підтримуймо наших воїнів, бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народ! Слава Україні! Слава Героям!

     Також, сільський голова наголосив на важливості відзначення цих днів для всіх українців, а також привітав із прийдешнім святом Покрови Пресвятої Богородиці.

     На заході також була присутня не просто свідок, а учасник визвольної боротьби українських повстанців – легендарна зв’язкова УПА Ганна Йонівна Зелена, яка у своїй промові не лише згадала часи УПА, а й з болем і надією висловила щире сподівання на якнайшвидшу Перемогу України у сучасній війні, яка випала на нашу долю через імперську і загарбницьку політику російської федерації.

     Настоятель храму святого Іоана Богослова ПЦУ с. Скулин отець Василь відслужив панахиду за полеглими Героями, а опісля народний аматорський фольклорний колектив «Джерело» виконали ряд тематичних композицій.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь