A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Новини

Дата: від до Скинути

Пізнавальний розвиток дітей: завдання та роль батьків

Пізнавальний розвиток дітей: завдання та роль батьків

   За такою темою 4 квітня, на базі комунальної установи «Інклюзивно- ресурсний центр» Колодяжненскої сільської ради відбулося засідання круглого столу для батьків.       Фахівець ІРЦ Людмила Ткачук розповіла батькам про засоби та способи пізнання навколишнього світу, про те, що саме через організацію гри проходить пізнавальна діяльність дитини. Також продемонструвала присутнім дидактичні ігри, які можна виготовити з підручних матеріалів.     Батьки охоче долучилися до практичної частини, зокрема спробували виконати дидактичні завдання та вправи, які можна використовувати у процесі ігрової діяльності з дітьми.     Про необхідність батькам подбати про своє психічне, ментальне здоров'я розповіла Катерина Кравчик, психолог центру. Вона показала дихальні техніки та вправи для заспокоєння та зниження, дала рекомендації, як можна зберегти та відновити свій ресурс, отримати внутрішню рівновагу у найскладніших життєвих обставинах.     Атмосфера, яка панувала під час зустрічі надихнула батьків на відверту і щиру розмову. Вони із захопленням розповідали про успіхи своїх дітей та власний досвід взаємодії з ними.     Приємним завершенням круглого столу для батьків стало вручення благодійної допомоги від БУ НРЦ "Джерело" у вигляді дидактичних матеріалів та ігор для дітей.

15:54 06.04.2024

З щирими побажаннями...

З щирими побажаннями...

     Цього світлого весняного дня свій 91-ий день народження відзначає жителька с. Рокитниця Ольга Дем’янівна Максимук. Традиційно завітали до іменинниці представники місцевої влади та працівники культури із щирими віншуваннями та маленьким подарунком.

15:42 06.04.2024

Рідним полеглих Героїв вручили нагороди

Рідним полеглих Героїв вручили нагороди

    Указом Президента України Володимира Зеленського за особисту мужність і самовіддане служіння Батьківщині, захист її суверенітету і територіальної цілісності, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) було нагороджено п’ять полеглих Героїв з нашої громади. Тож вручити частину нагород рідним захисників сьогодні, 05 квітня 2024 року, завітали представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки та місцевої влади.

15:25 05.04.2024

На оперативній нараді

На оперативній нараді

    Підсумкова нарада щодо роботи керівництва та працівників виконавчого комітету сільської ради відбулася традиційно у п’ятницю. Секретар ради Павло Кухта проаналізував виконання попередніх протокольних доручень, а також були озвучені нові завдання і плани.

14:50 05.04.2024

Про можливості участі в програмах ЄС...

Про можливості участі в програмах ЄС...

    З 1 січня 2024 року для українських громад стали доступними програми міжрегіонального співробітництва ЄС Interreg Europe та URBACT. Тож 04 квітня 2024 року для близько 60-ти представників тергромад області, структурних підрозділів ОДА та Агенції регіонального розвитку розповідали про можливості такої співпраці. Участь у заході узяла начальник відділу соціально-економіного розвитку та управління майном комунальної власності виконавчого комітету сільської ради Тетяна Шавлай.

08:36 05.04.2024

Професійні можливості для ветеранів і ветеранок

Професійні можливості для ветеранів і ветеранок

    ГО «Школа врядування» та Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича оголошують набір на навчання за безкоштовною сертифікатною Програмою «Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення». Навчання сприятимуть професійному розвитку та підвищенню кваліфікації ветеранів та ветеранок, які прагнуть пов’язати свою професійну кар’єру з державною службою та місцевим самоврядуванням.

12:32 04.04.2024

Про відновлення позапланових заходів державного ринкового нагляду щодо усіх видів продукції...

Про відновлення позапланових заходів державного ринкового нагляду щодо усіх видів продукції...

Кабінет Міністрів України постановою № 261 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 і від 03.05.2022 № 550» ухвалив рішення про відновлення позапланових заходів державного ринкового нагляду щодо усіх видів продукції, а також планових та позапланових перевірок нехарчової продукції у трьох пріоритетних напрямках Угоди АСАА (Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції), що включають електромагнітну сумісність, низьковольтне електричне обладнання та безпеку машин і механізмів.

10:13 04.04.2024

Інформація щодо дотримання правил протимінної безпеки

Інформація щодо дотримання правил протимінної безпеки

    4 квітня відзначається Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, котра пов’язана з розмінуванням. Нагадуємо жителям громади про дотримання правил протимінної безпеки.   У зв’язку з реаліями сьогодення, правила мінної безпеки повинен знати кожен, і не лише дорослі, а й діти. Уважно ознайомтеся з цими правилами, запам’ятайте й розкажіть про них друзям та рідним, насамперед – дітям!

09:42 04.04.2024

"Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги - 2023/2024": відбулися змагання із футзалу

"Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги - 2023/2024": відбулися змагання із футзалу

    «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» - це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». Їх мета - збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя.

13:43 03.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь