Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Новини

Дата: від до Скинути

З щирим серцем і вірою в ПЕРЕМОГУ!

З щирим серцем і вірою в ПЕРЕМОГУ!

     Наші діти занадто швидко подорослішали через війну. І навіть вони розуміють, що працювати на Перемогу – наше спільне завдання.

08:41 28.02.2024

Про особливості вступу та навчання у «Лесиному виші»: у громаді побували представники ректорату ВНУ ім. Лесі Українки

Про особливості вступу та навчання у «Лесиному виші»: у громаді побували представники ректорату ВНУ ім. Лесі Українки

      Сьогодні, як вже повідомляли, у Колодяжному побували представники ректорату Волинського національного університету імені Лесі Українки. У рамках цього візиту, у приміщенні Центру культури, дозвілля та спорту відбулася зустріч із учнями випускних класів закладів загальної середньої освіти Колодяжненської та Велицької громад.

16:15 27.02.2024

Меморандум про співпрацю

Меморандум про співпрацю

      Сьогодні, 27 лютого 2024 року, у центральній садибі громади побувала  делегація із представників Волинського національного університету ім. Лесі Українки на чолі з ректором Анатолієм Цьосем.

15:01 27.02.2024

Рекомендації щодо боротьби з борщівником Сосновського

Рекомендації щодо боротьби з борщівником Сосновського

      БОРЩІВНИК СОСНОВСЬКОГО (Негасіеит зотомгзкуі Мапіїегі) - культура, яку вирощували на корм (силос) для тварин у 50-ті роки минулого сторіччя. Поїдаючи силос із борщівника корови давали молоко з гірким присмаком, яке було непридатним для споживання як людьми, так і твар* лами. Тому культуру залишили без уваги. З часом борщівник Сосновського почав поширюватись у вигляді своєї здичавілої форми. З'ясувалось, що під час вегетації борщівник накопичує фотодинамічно активні органічні сполуки: кумарини, фурокумарини. Сік рослин, що потрапляє на шкіру з такими речовинами, під впливом сонячного світла (ультрафіолету) здатний підсилювати пігментацію шкіри людини і тварин, викликати дерматити, які називають "опіками". Найчастіше дерматити від попадання соку борщівника на шкіру проявляються у вигляді пухирів, які викликають неприємні больові відчуття. Такі пухирі з часом стають темними плямами, що сходять протягом 3-6 місяців.

13:10 27.02.2024

Методичні онлайн-студії для вчителів...

Методичні онлайн-студії для вчителів...

     У період з 15 по 23 лютого 2024 року комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Колодяжненської сільської ради» на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet було проведено методичні онлайн-студії для вчителів, що будуть працювати в 7-их класах в 2024/2025 навчальному році на тему: «Реалізація ідей НУШ: аналіз модельних програм для 7-9 класів та підручників до них».

10:41 27.02.2024

Підтоплення: що потрібно знати, аби вберегтися від інфекційних хвороб

Підтоплення: що потрібно знати, аби вберегтися від інфекційних хвороб

     У зв’язку з підтопленням помешкань жителів, сільськогосподарських угідь, лісів і доріг існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Ми можемо зарадити цій проблемі, дотримуючись деяких простих правил гігієни.

10:22 27.02.2024

Разом до Перемоги!

Разом до Перемоги!

     На звернення керівництва військової частини А0383, Колодяжненською сільською радою було закуплено чотири шини до автомобіля (20 000 грн), який задіяний мобільними вогневими групами військової частини при виконанні бойових завдань. Сьогодні технічні засоби були передані військовим.

14:32 26.02.2024

Безоплатна допомога юриста військовослужбовцям та ветеранам війни

Безоплатна допомога юриста військовослужбовцям та ветеранам війни

    У військовослужбовців може виникати багато питань, для розв’язання яких потрібна допомога юристів. Таку допомогу можна отримати від системи безоплатної правничої допомоги.      Юристи системи зазначають, що військовослужбовці та ветерани – одна з найбільших категорій громадян, які звертаються по безоплатну правничу допомогу. Минулого року від цієї категорії клієнтів надійшло більш ніж 24 тисячі звернень.      Військовослужбовці можуть звернутися до системи БПД по консультації, роз’яснення, допомогу у складенні документів, крім документів для звернення до суду.      Учасники бойових дій мають право також на безоплатну допомогу зі зверненням до суду — представництво інтересів у суді, складення документів для звернення до суду юристом чи адвокатом.

09:14 26.02.2024

Держпродспоживслужба інформує: що потрібно знати про безпечне відвідування перукарень та салонів краси

Держпродспоживслужба інформує: що потрібно знати про безпечне відвідування перукарень та салонів краси

      Сьогодні практично ніхто не обходиться без послуг перукаря. В салонах краси та перукарнях надають десятки послуг, які повинні бути не тільки високої якості, але і безпечними для здоров'я. Бажаючи бути гарними та доглянутими, мало хто замислюється над тим, що «салонні процедури» можуть принести не тільки користь, але і шкоду, часто досить серйозну. Більшість клієнтів не звертають уваги на використання в салонах краси засобів профілактики по запобіганню розповсюдження інфекційних захворювань. Такі заклади є потенційно небезпечними щодо ризику зараження педикульозом, стафілококовими, стрептококовими, грибковими інфекціями, гепатитами В, С, ВІЛ та іншими захворюваннями.

08:59 26.02.2024

Пишаємось!

Пишаємось!

    Сьогодні, у 153-ю річницю від дня народження нашої славетної землячки Лесі Українки відбувся Обласний конкурс читців "Мій любий краю".

18:23 25.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь