A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колодяжненська громада
Волинська область, Ковельський район

Новини

Дата: від до Скинути

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці

Відтепер статус можна буде отримати у 30-ти денний термін двома шляхами: ▪️ У паперовій формі — через ЦНАП незалежно від зареєстрованого місця проживання. ▪️ В електронній формі — через е-кабінет порталу Дія або єдиного державного реєстру ветеранів війни (наразі електронний продукт у розробці). Крім заяви із зазначенням відомостей, необхідних для надання статусу, по суті більше нічого не потрібно. Збір відсутніх документів – це обов’язок не ветерана, ветеранки чи родин загиблих, а компетентних органів. Їм надано право витребувати повний пакет документів від уповноважених органів або посадових осіб.

16:20 17.04.2024

Зустріч щодо функціонування Рокитницької гімназії...

Зустріч щодо функціонування Рокитницької гімназії...

    16 квітня 2024 року відбулася зустріч місцевої влади із батьками учнів, адміністрацією та педагогами Рокитницької гімназії. Участь у заході взяли: сільський голова Віталій Кашик, секретар ради Павло Кухта, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Петро Оксентюк, начальник управління гуманітарної сфери виконавчого комітету сільської ради Лілія Осіпчук, депутати сільської ради – Віта Чуль, Валентина Мельник.

11:37 17.04.2024

Компенсаційні програми для роботодавців від служби зайнятості

Компенсаційні програми для роботодавців від служби зайнятості

   Для покращення ситуації на ринку праці, підтримки та розвитку бізнесу, Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям ряд компенсаційних програм:     1. Програма з компенсації роботодавцям єдиного внеску за працевлаштування на нові робочі місця суб’єктам малого підриємництва (відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 18.04.2023р. № 338). Загальна тривалість виплати 12 місяців упродовж 2 років у розмірі єдиного внеску за кожний непарний місяць роботи працівника.     2. Програма з надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних (відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою КМУ від 10.02.2023р. № 124) включає:  Компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих понад 1 місяць безробітних певних категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, (ст.14 ЗУ «Про зайнятість населення») та безробітних, які перебували на обліку понад 6 місяців.     Загальна тривалість виплати – 12 місяців впродовж двох років.  Компенсація 50 відсотків фактичних витрат на оплату праці, встановленої законодавством на момент виплати, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних таких категорій: - особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; - особи, яким до настання права на пенсію за віком лишилось не більше 5 років; - учасники бойових дій.  Загальна тривалість виплати – 6 місяців.  Компенсація роботодавцям 50 відсотків мінімальної заробітної плати за працевлаштування зареєстрованих безробітних: - осіб віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; - осіб віком до 35 років та осіб, звільнених із строкової військової служби на перше робоче місце.

10:12 17.04.2024

До уваги платників плати за  землю!

До уваги платників плати за землю!

    Інформуємо, що відповідно до статті 269 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)  платниками плати за землю є  власники земельних ділянок, земельних часток (паїв),  землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування та платники орендної плати – землекористувачі (орендарі) земельних ділянок державної та комунальної власності на умовах оренди.      Об’єктом оподаткування платою за землю є земельні ділянки, які перебувають у власності, земельні частки (паї), які перебувають у власності, земельні ділянки державної та комунальної власності, які перебувають у володінні на праві постійного користування, та земельні ділянки державної та комунальної власності, надані в користування на умовах оренди (стаття 270 ПКУ).     Водночас повідомляємо, що відповідно до статті 281 ПКУ від сплати податку звільняються такі категорії громадян: особи з інвалідністю першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; - пенсіонери (за віком); - ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; - фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.     Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для зазначених вище категорій громадян, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм, а саме: - для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як  2 гектари; - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара; - для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;

09:56 17.04.2024

Дорожні роботи

Дорожні роботи

     З огляду на численні звернення, які надходили від депутатів, перевізників, управління гуманітарної сфери виконавчого комітету сільської ради щодо незадовільного стану дороги загального користування місцевого значення між селами Черемошне та Ломачанка (адже цією дорогою курсує шкільний автобус), за сприяння Колодяжненської сільської ради, Служба місцевих автомобільних доріг розпочала ремонт згаданого шляху. Роботи тривають.

12:15 16.04.2024

Що важливо знати про сезонну алергію та як з нею впоратися

Що важливо знати про сезонну алергію та як з нею впоратися

  Не для всіх час цвітіння рослин — це найкраща пора року. Особливо неприємна вона для людей, які страждають на сезонні алергії. Навесні та влітку алергія часто з’являється на пилок рослин. Це ще має назву — поліноз.     Наші партнери, команда платформи доказової інформації про здоров’я «Бережи себе» розбиралися, як розпізнати алергію та як дати собі раду із нею.

09:56 16.04.2024

Школярів Волині запрошують до участі в конкурсі малюнків «Мої права-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф»

Школярів Волині запрошують до участі в конкурсі малюнків «Мої права-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф»

    З нагоди Міжнародного дня захисту дітей проводиться XVІІ Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф».     Мета конкурсу: привернути увагу до порушення прав українських дітей, що постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України. Організатори конкурсу: Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення разом  з Українською молодіжною правничою асамблеєю, Благодійним фондом «Об’єднання світових культур», Українською асоціацією підтримки творчої молоді.   До участі у Конкурсі запрошуються учні закладів загальної середньої освіти України, віком до 18 років та  школярі – громадяни України, що постійно або тимчасово проживають за межами України (спеціальна номінація). Журі конкурсу: відомі державні та громадські діячі, вчені, митці, представники міжнародних організацій та провідних правничих видань.  Кожен учасник може подати не більше 3 конкурсних робіт. Участь у Конкурсі безкоштовна.

12:17 15.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь